Pascalle de Win

Student aan de/het Radboud Universiteit Nijmegen

Gepubliceerd op 23-09-2015

2015-09-23

Netflix

betekenis & definitie

Netflix is een mediabedrijf opgericht in 1997 in Scotts Valley, Californie, de Verenigde Staten. Op haar site www.netflix.com kan men, tegen een vast bedrag per maand, onbeperkt series en films online kijken.

Als men een account wilt aanmaken bij Netflix heeft men de keuze uit drie verschillende abbonementen namelijk; Basic, Standaard en Premium. Het aantal beschikbare schermen, beeldkwaliteit en prijs varieren per abbonement. Netflix is beschikbaar op een smart-tv, laptop, tablet en smartphone.

Netflix heeft een zeer gevarieerd aanbod, beginnend bij kinderfilms/programma’s tot horrorfilms en documentaires. Ook heeft Netflix haar eigen series die exclusief op haar site te zien zijn, zoals Orphan black en het bekende Orange is the new black.

Netflix werkt als volgt: nadat er is ingelogd, springt er een scherm naar boven, waarop er een film of serie gekozen kan worden. Vervolgens kan deze direct bekeken worden, mits er voldoende internetverbinding is. Op basis van de films en series die er al bekeken zijn geeft Netflix een aantal suggesties voor andere films en series, waar misschien ook de interesse van de kijker ligt.

Tot eind 2010 was Netflix alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, maar per 22 september werd het een internationale onderneming dankzij online servers in Canada.
Sinds januari 2012 is Netflix ook beschikbaar in Europa.