Redactie Ensie

Parfum begrippen omschreven

Gepubliceerd op 05-07-2016

2016-07-05

Lelietje van dalen

betekenis & definitie

Een lelietje van dalen, ook wel meiklokje genoemd, is een klein wit bloemetje dat de vorm heeft van een bel. Een lelietje van dalen heeft een zeer distinctieve geur, die door de meeste mensen als aangenaam wordt ervaren.

De geur van een lelietje van dalen kan worden omschreven als zeer licht en zacht. Door de tevens bloemig en zoete geur doet een lelietje van dalen vaak denken aan een zonnige lentedag. Door deze unieke geur, leent het lelietje van dalen zich uitstekend voor de parfumerie. Het kleine bloemetje wordt daarnaast veelvuldig in luchtverfrissers en schoonmaakmiddelen gebruikt.

De plant waaraan een lelietje van dalen groeit, kan 30 centimeter groot worden. De bloemetjes groeien als het ware als een tros aan een tak. Een lelietje van dalen kan in het wild groeien in bossen, maar wordt over het algemeen met name aangetroffen in tuinen. Hoewel het lelietje van dalen een zeer onschuldig vertoon heeft, is het een vrij giftige bloem.

Een lelietje van dalen is een zeer kwetsbare bloem, waardoor er vrijwel geen goede olie uit te verkrijgen is. De geur van het lelietje van dalen in parfums en luchtverfrissers is dus niet een natuurlijk geur, maar een interpretatie van de natuurlijke geur die door parfumeurs is nagemaakt. Hoewel dit binnen de parfumerie wordt gezien als een zeer lastige opdracht, kan door de combinatie van verschillende oliën en andere ingrediënten de natuurlijk geur van het lelietje van dalen worden nagebootst.