Redactie Ensie

Parfum begrippen omschreven

Gepubliceerd op 05-07-2016

2016-07-05

Floral

betekenis & definitie

Floral is een van de zeven hoofdgroepen of geurfamilies binnen de parfumerie. Floral staat voor bloemachtig, bij de parfums die binnen deze hoofdgroep vallen, kunnen dus voornamelijk bloemachtige noten worden waargenomen.

Binnen de parfumerie maakt men op verschillende manieren een onderscheid tussen de duizenden verschillende soorten parfums die er zijn. Een van de meest gangbare classificaties is hieromtrent de indeling van de Franse vereniging van parfumeurs, de Société Française des Parfumeurs. Bij deze classificatie worden parfums in zeven verschillende hoofdgroepen ingedeeld. Deze zijn, in de Franse termen, hesperidée, florale, fougère, chypre, boisée, ambrée en cuir.

Florale of floral staat binnen deze classificatie voor bloemachtig. Parfums die hieronder worden geschaard, kunnen worden omschreven als warm en zoet. Ze hebben duidelijke, bloemige noten, die veelal een kruidige ondertoon hebben. Veelvoorkomende ingrediënten bij deze groep parfums zijn, jasmijn, kaneel, vanille, sandelhout en neroli olie. Floral parfums staan bekend om hun frisse vertoon die doet denken aan warme lentedagen.