Redactie Ensie

Parfum begrippen omschreven

Gepubliceerd op 05-07-2016

2016-07-05

Cederhout

betekenis & definitie

Cederhout is een houtsoort die kan worden ondergebracht in de dennenfamilie. Cederhout heeft een zeer warme en distinctieve geur, waardoor het zich uitstekend leent voor het gebruik in parfums.

Cederhout is afkomstig van een naaldboom die op vrijwel ieder continent in de wereld voor komt. Deze altijd groene boom heeft een specifieke geur. Deze geur kan worden omschreven als droog en heeft wat weg van kasten of kranten. De geur is warm, droog en sensueel. Cederhout wordt met name gebruikt om parfums droge hout noten mee te geven. Al door hele kleine hoeveelheden parfumolie van cederhout toe te voegen aan een parfum, wordt deze daardoor al snel een stuk zachter.

Hoewel cederhout als ingrediënt voor een parfum goed kan worden gecombineerd met andere ingrediënten, wordt cederhout met name gebruikt voor parfums uit de hoofdgroep boisée, waar droge hout tinten vaak de boventoon dragen. Naast het gebruik in de parfumerie, wordt cederhout veelal gebruikt voor het vervaardigen van meubels. Cederhout is een vrij populaire houtsoort, omdat motten er door worden afgestoten.