Redactie Ensie

Parfum begrippen omschreven

Gepubliceerd op 05-07-2016

2016-07-05

Boisée

betekenis & definitie

Boisée is een van de zeven hoofdgroepen of geurfamilies binnen de parfumerie. Boisée betekent in het Frans ‘bebost’. Parfums die worden ingedeeld binnen deze hoofdgroep, hebben dan ook een bos- en houtachtig karakter.

Binnen de parfumerie maakt men op verschillende manieren een onderscheid tussen de duizenden verschillende soorten parfums die er zijn. Een van de meest gangbare classificaties is hieromtrent de indeling van de Franse vereniging van parfumeurs, de Société Française des Parfumeurs. Bij deze classificatie worden parfums in zeven verschillende hoofdgroepen ingedeeld. Deze zijn, in de Franse termen, hesperidée, florale, fougère, chypre, boisée, ambrée en cuir.

Boisée staat binnen deze classificatie voor een bos- en houtachtige geur. Parfums die worden ingedeeld in deze hoofdgroep of geurfamilie, worden veelal beschreven als warm en intens. Veelgebruikte ingrediënten bij boisée geuren zijn houtsoorten, zoals sandelhout en cederhout, maar ook patchouli. Hierdoor krijgen parfums die worden ingedeeld bij de hoofdgroep boisée vaak een zeer vol karakter.