Jenever - in Holland en enkele gedeelten van Engeland de meest gebruikte sterk alkoholhoudende drank, wordt bereid door den moutwijn verkregen uit gerst en rogge (zie BRANDERIJ) nogmaals te destilleeren, onder toevoeging van jeneverbessen. Behoort daarom feitelijk tot de likeuren. In de plaats van destillatie over jeneverbessen kan ook een vermenging met de jeneverbesolie treden, welke echter steeds een mindere kwaliteit j. levert. — J. bevat van 30—45 % alkohol, wat suiker, aetherische oliën uit de jeneverbes, en wat foezeloliën uit den moutwijn van niet onaangenaam smakenden aard. Holland, speciaal Schiedam, exporteert groote hoeveelheden j., speciaal naar Engeland, Indië en Afrika.
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk