OnlySim

Sim Only abonnement vergelijken met superkracht

Gepubliceerd op 29-08-2016

2016-08-29

simkaart

betekenis & definitie

De simkaart is het kleine kaartje waarop de gegevens van je mobiele abonnement staan. Ze zijn vereist om je mobiele abonnement op je smartphone te gebruiken.

Sluit je een nieuw abonnement af, dan krijg je door je provider doorgaans een simkaart toegestuurd. Zodra je deze simkaart in je mobiele telefoon of smartphone stopt, beschikt het toestel over alle informatie die bij dat abonnement hoort. Je kunt dus pas met de simkaart bellen, internetten of sms'en.

Je kunt een simkaart ontgrendelen met een PIN-code. Die wordt vaak vooraf ingesteld door de provider, maar kan gewijzigd worden met een PUK-code. Ook deze wordt door je provider geleverd. Ben je de code voor je simkaart kwijt, dan is de PUK-code de enige manier om weer toegang te krijgen tot je toestel.

Op je simkaart kun je zelf ook wat informatie opslaan. Zo is er ruimte voor de contacten uit je adressenboek. Stop je een simkaart in een nieuw toestel, dan heb je automatisch toegang tot je telefoonnummers. Veel smartphones, waaronder de meeste toestellen met Android en iOS, slaan deze informatie inmiddels ook online op. Zo raak je de info niet kwijt als je de simkaart verliest.

Simkaarten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. Lange tijd was mini-sim het populairste formaat, nu plaats je in de meeste smartphones een micro-sim of nano-simkaart. Met een speciale kniptang kunnen grote simkaarten vaak verknipt worden tot een kleiner model.