OnlySim

Sim Only abonnement vergelijken met superkracht

Gepubliceerd op 14-07-2016

2016-07-14

Sim Only

betekenis & definitie

Een mobiel abonnement zonder toestel. De klant betaalt een provider alleen voor mobiele data, belminuten en sms'jes.

Sim only abonnementen worden afgesloten bij een provider voor mobiele telefoon. Voor een vast bedrag per maand krijgen consumenten een vaste hoeveelheid belminuten, sms-berichten of mobiele data, of een combinatie daarvan. De abonnementen zijn sterk vergelijkbaar met 'traditionele' abonnementen van providers, met als grote verschil dat bij deze abonnementen geen toestel wordt geboden.

Providers verkopen sim only abonnementen in alle soorten en maten. Er zijn verschillende kleine, gespecialiseerde sim only providers actief die het netwerk van grote providers als KPN en Vodafone gebruiken. Deze kleinere providers hebben zo wel een landelijk dekkend netwerk, maar kunnen zich beter specialiseren in specifieke wensen voor kleinere groepen klanten. Zo zijn er providers als Robin Mobile met onbeperkt mobiel internet binnen Nederland, of Hollandsnieuwe, die klanten grotere flexibiliteit biedt.

Sim only abonnementen kennen verschillende voordelen ten opzichte van een abonnement met toestel. Zo zijn ze een stuk flexibeler. Waar je aan de meeste gewone abonnementen twee jaar vast zit, kun je ook een sim only abonnement voor een enkele maand afsluiten. Dat maakt het mogelijk om gemakkelijk tussentijds van provider of abonnement te wisselen. Vaak zijn sim only abonnementen goedkoper dan traditionele abonnementen, omdat er geen maandelijkse kosten zijn voor een dure smartphone.