OnlySim

Sim Only abonnement vergelijken met superkracht

Gepubliceerd op 03-08-2016

2016-08-03

mobiel internet

betekenis & definitie

Met mobiel internet kun je overal in Nederland het internet op met je smartphone.

Mobiel internet wordt doorgaans gebruikt om te verwijzen naar 3G of 4G, en is de tegenhanger van wi-fi. In Nederland bieden alle grote providers een landelijk dekkend netwerk van mobiel internet aan. Dat wil zeggen dat je waar dan ook het internet op kunt met je mobiele telefoon, smartphone, tablet of andere apparaat dat over een actieve simkaart beschikt.

De snelheid van mobiel internet hangt af van je smartphone en je provider. Verschillende smartphones ondersteunen verschillende soorten netwerken. Zo kunnen sommige toestellen enkel 3G gebruiken, terwijl anderen ook voor 4G geschikt zijn.

De snelheid van 3G en 4G hangt vervolgens af van de provider. De meeste providers bieden een maximale 3G-snelheid van 15 Mbps, terwijl met 4G snelheden van 200 Mbps of zelfs meer mogelijk zijn. Dat zijn echter wel theoretische maximale snelheden. De werkelijke snelheid hangt onder andere af van de drukte op het netwerk en je afstand tot de mast.

Met mobiel internet kun je onderweg verschillende apps gebruiken op je smartphone. Zo kun je navigeren met bijvoorbeeld Google Maps, communiceren via WhatsApp of Skype of video's kijken via YouTube. Zonder internetverbinding werken deze diensten niet.