Neologismen

Instituut voor de Nederlandse Taal (2020)

Gepubliceerd op 07-04-2020

sociale media

betekenis & definitie

onlineplatformen waar er veel interactie en dialoog is tussen de gebruikers en zij zelf meestal de inhoud verzorgen, meestal zonder of vrijwel zonder tussenkomst van een redactie, bijvoorbeeld weblogs en internetfora en sociale netwerken als YouTube, Facebook, LinkedIn en Twitter; internettoepassingen, bijvoorbeeld sociale netwerksites, apps, weblogs en fora, waarbij de gebruikers de inhoud bepalen en er veel ruimte is voor dialoog en interactie

Bijna twee derde van de vrouwen die deelnamen aan een enquête van tijdschrift Viva is van mening dat de diverse sociale media slecht zijn voor hun zelfbeeld.
http://www.nu.nl/lifestyle/3817520/sociale-media-slecht-zelfbeeld-vrouwen.html,

'Amerika gaat terreurdreiging melden via Twitter'. De Amerikaanse overheid wil meldingen van terreurdreiging gaan verspreiden via Facebook en Twitter. Dat zou in documenten staan die in handen zijn gekomen van The Associated Press (AP). In plaats van de vijf niveaus die het Amerikaanse Homeland Security momenteel hanteert bij de dreiging van terreur, zal er voortaan enkel nog sprake zijn van twee niveaus. Daarnaast wil de veiligheidsdienst deze 'verhoogde' of 'dreigende' status soms bekend gaan maken via de sociale media. Het nieuwe systeem moet al op 27 april gelanceerd worden volgens AP. Twitter en Facebook zullen uiteraard wel gemeden worden wanneer dit een lopende operatie van de veiligheidsdienst in gevaar zou kunnen brengen [...]. Het oude systeem met de vijf kleuren is sinds de aanslagen van 11 september 2001 regelmatig bekritiseerd in de media. Men was toch vooral van mening dat het maar een vage manier was om de mate van terreurdreiging aan te geven.
Elsevier,