Monuta Nederland

Monuta Nederland

Gepubliceerd op 03-05-2016

2016-05-03

Crematieverzekering

betekenis & definitie

Een crematieverzekering is een soort uitvaartverzekering die gericht is op het vergoeden van de kosten van een crematie aan de nabestaanden. Een crematieverzekering wordt altijd in natura uitgekeerd.

Veel mensen kiezen voor een normale uitvaartverzekering, waarmee men zowel recht heeft op een vergoeding voor een crematie en een begrafenis. Sommige weten echter al vroeg wat voor een soort uitvaart ze willen. Men kan er in dat geval voor kiezen om hiervoor specifiek een verzekering af te sluiten, bijvoorbeeld een crematieverzekering. Overeenkomstig met een reguliere uitvaartverzekering is men hiermee gedekt tegen de kosten van een crematie, die tevens wordt vergoed door de verzekeraar. In tegenstelling tot een reguliere uitvaartverzekering gelden deze diensten alleen voor een crematie. Over het algemeen kiest men dus alleen voor een crematieverzekering als men al zeker weet dat men, nadat men komt te overlijden, wilt worden gecremeerd.

Over het algemeen zijn er minder kosten verbonden aan een crematie dan aan een begrafenis. Hierdoor is de premie voor een crematieverzekering doorgaans wat lager dan voor een begrafenis- of een reguliere uitvaartverzekering. Een crematieverzekering wordt altijd in natura uitgekeerd. Dit houdt in dat het bedrag waarvoor men is verzekerd, wordt besteed aan het organiseren van de uitvaart. Indien men er zeker van is dat men wilt worden gecremeerd, verschilt een crematieverzekering in die zin weinig van een normale uitvaartverzekering. Als men liever wilt dat het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd aan nabestaanden, dient men een kapitaal uitvaartverzekering af te sluiten.