Deltawerken. Na de Watersnoodramp van 1953 zijn verschillende belangrijke waterbouwkundige werken gerealiseerd door Rijkswaterstaat.
Aan de westzijde van Noord-Beveland bevindt zich de Veersegatdam, aangelegd in 1958-'61. Hiermee werd de zee-arm het Veerse Gat tussen Walcheren en Noord-Beveland afgesloten en ontstond het Veerse Meer.
Bij de aanleg van de Veersegatdam heeft men gebruik gemaakt van zeven speciaal ontwikkelde doorlaatcaissons, voorzien van stalen schuiven die na het afzinken van de caissons werden gesloten. In en tegen de caissons werd zand aangebracht.
Over de Veersegatdam ligt een weg die de verbinding vormt tussen Walcheren en Noord-Beveland. De Stormvloedkering in de Oosterschelde aan de noordwestzijde van Noord-Beveland is in twee fasen tot stand gekomen, te weten in 1965-'74 en 1979-'86.
Halverwege de kering bevindt zich het tot Delta Expocentrum ingerichte werkeiland Neeltje Jans. De tussen Noord-Beveland en Schouwen-Duivenland gelegen stormvloedkering is samengesteld uit 66 betonnen pijlers, waartussen stalen schuiven zijn geplaatst die alleen ten tijde van zware storm of extreem hoog water dichtgaan.
De Oosterschelde behoudt hierdoor getijdenwerking en zout water. De weg over de kering is in 1987 opengesteld.
Op het werkeiland Neeltje Jans staan een dienstgebouw, opgericht in 1980-'85 naar plannen van W.G.
Quist, en het ‘Waterpaviljoen’ naar ontwerp van L.M.M.
Spuybroek (NOX) en K. Oosterhuis, gerealiseerd in 1993-'97 in een door A.
Bhalotra ontworpen attractiepark.