Woonhuizen. In neoclassicistische vormen opgetrokken zijn het herenhuis Brink O.Z. 2, met licht risalerende middenpartij en omlijste rondboogdeur, en het middenganghuis Burgvoort (De Millystraat 31), beide gebouwd rond 1865.
Het gepleisterde middenganghuis Groningerstraat 11 (circa 1880) is jarenlang als dokterswoning in gebruik geweest. Eclectische vormen vertoont het middenganghuis De Millystraat 11 uit 1897.
Groningerstraat 30, een onderkelderd woonhuis met aangebouwde schuur uit circa 1900, valt op door paviljoenvormige hoekpartijen aan weerszijden van de centrale ingangspartij. Uit dezelfde tijd dateert het woon- en winkelpand Telefoonstraat 24, waarvan de gebroken voorgevel wordt bekroond door een geprofileerde daklijst met fries.
De winkelpui is voorzien van houten lisenen en verkropte kroonlijst. In jugendstil uitgevoerd is de uit 1910 daterende, gepleisterde villa Stationsweg 30, bekend als het Notoarishoes.
Het pand heeft een in schoon metselwerk uitgevoerde detaillering en een uitgebouwd ingangsportaal met organisch vorm gegeven kolommen. Jugendstil-elementen vertonen verder de gepleisterde villa Kerkbrink 1 (circa 1915) met vergulde florale motieven in de geveltoppen, en de villa Groningerstraat 2 uit 1915 met gepleisterde en in meerkleurig metselwerk uitgevoerde decoratieve elementen.
Groningerstraat 8 (circa 1925) is een voorbeeld van een klein landhuis met rieten kap in expressionistische stijl. Het expressionistische pand De Berkenhof (Wilhelminalaan 4) is rond 1930 gebouwd als villa voor een juwelier.
Opvallend is de windvaan met de voorstelling van een smid aan het werk.
De hoofdvorm van het gebouw is afgeleid van een kop-rompboerderij.
Bij de verbouwing tot verpleeghuis heeft men een deel van het interieur en de totale achterzijde van het pand ingrijpend gewijzigd. De naastgelegen woning (Wilhelminalaan 2) werd gebruikt door de chauffeur.