Marga Schiet

MOM's lexicon van de opvoedmisstanden

Gepubliceerd op 22-06-2017

2017-06-22

Huisdier

betekenis & definitie

Je kunt een kleuter het best een grote hond geven. De maat van een hond is voor een kleuter wel van belang als je wilt datje kind er zelf voor gaat zorgen. Een kleuter kan nooit een grote hond houden als die gaat trekken wanneer je kind de.

riem vasthoudt. Toch is de maat een hond niet het belangrijkst als je kinderen hebt. Veel belangrijker is of de hond gewend is aan kinderen en niet te snel hapt als er eens wat wilder met hem wordt omgesprongen. Een hond kan schrikken van onverwachte bewegingen van een kind. Een kleuter is te jong om voor een hond te kunnen zorgen. Hij kan hem wel eten en water geven, maar nog lang niet alleen uitlaten.

Als een kind een huisdier wil, moet hij er ook zelf voor zorgen. Kinderen zijn vaak dol op dieren, maar realiseren zich niet altijd hoeveel zorg erbij komt kijken. Ze zijn ook zo druk met andere dingen bezig dat de zorg voor een huisdier snel vergeten wordt. Is het huisdier er pas, dan lukt het nog wel, maar na een tijdje gaat het nieuwe eraf en ook de aandacht voor de verzorging. Een kind moet ook leren om voor een huisdier te zorgen en dat kan best tijd kosten.