Gepubliceerd op 12-12-2017

anneming (juridisch)

betekenis & definitie

Die hebben te maken met de afstand door de moeder, de moeilijke start van het leven van veel geadopteerden, racisme, en de kloof tussen de culturele achtergrond van de geadopteerde en de cultuur van zijn of haar adoptieouders.

De Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming en de geadopteerden van United Adoptees International vinden dat interlandelijke adoptie vooral de belangen van aspirant-adoptieouders dient en niet primair die van kinderen.

In sommige landen wordt de geboorteakte vervangen door een exemplaar met de namen van de adoptieouders, in andere landen wordt de geboorteakte aangepast: de namen van de adoptieouders worden dan in de kantlijn vermeld, naast van die van de biologische ouders.

Tegenwoordig[wanneer?] zijn de cultuur van het land van origine en de afstandsgeschiedenis van de kinderen wel belangrijke thema's bij de opvoeding in de meeste adoptiegezinnen, maar dat was in de jaren en zeventig en tachtig minder gebruikelijk.

Een van de oorzaken van de scherpe daling van het aantal interlandelijk adoptabele kinderen was de toetreding van China tot het Haags Adoptieverdrag in 2006.

Zie ook het artikel Effect size op Wikipedia en Effect Size op de site van de University of Colorado at Colorado Springs.


Alsjeblieft!
Dit artikel kreeg je van Ensie cadeau. Wil je ook bijdragen aan toegankelijke kennis? Word vriend van Ensie en ontvang een gratis encyclopedie!