Michael Leever

Accountmanager Internal Sales at Vink Kunststoffen

Gepubliceerd op 24-01-2017

2017-01-24

Quick-and-dirty

betekenis & definitie

Quick-and-dirty zijn zaken die minder relevant zijn en minder tijd verdienen. Het betreft zaken snel en eenvoudig af te handelen zijn, zodat er meer tijd ontstaat voor andere taken met meer prioriteit.

Taken van een accountmanager
Een baan als accountmanager kent veel uiteenlopende taken. Zo is een gemiddelde accountmanager enerzijds verantwoordelijk voor het werven van nieuwe klanten en anderzijds voor het onderhouden van relaties met als doel deze bestaande klanten uit te bouwen naar grotere klanten. Bij het uitvoeren van deze taken komen tevens veel administratieve werkzaamheden kijken en zijn de verwachtingen altijd hoog.

Prioriteiten stellen
Voor veel accountmanagers is het moeilijk om deze taken te kunnen plannen binnen de beschikbare uren in een ‘normale’ werkweek. Daarom is het belangrijk voor een accountmanager om minder relevante taken ook minder aandacht te geven. Om duidelijk te maken of een taak wel of niet relevant is kan een term als ´quick and dirty´ worden gebruikt. Deze term geeft aan dat minder relevante taken minder aandacht verdienen. Dergelijke taken worden normaliter goed maar eenvoudig en snel afgehandeld zodat er meer tijd over blijft voor relevante taken welke of meer geld opleveren. Dit zijn doorgaans de taken die een directe relatie hebben tot de commerciële doelstellingen waar een accountmanager op wordt afgerekend.

Samenvattend betekent dit bijvoorbeeld wanneer er gevraagd wordt om er een quick and dirty marktonderzoek te doen voor de vergadering van morgen, het beter is dan om iets snel op te zoeken en er later meer tijd aan te besteden dan helemaal onvoorbereid te verschijnen op de vergadering.

Bronvermelding