Megapool

Premium schrijver bij Ensie www.megapool.nl

Gepubliceerd op 23-09-2014

2014-09-23

Vlekkenautomaat

betekenis & definitie

Een vlekkenautomaat biedt een aparte programmering voor de wasmachine, als extra toevoeging op een wasprogramma. Door het type vlek te selecteren zal de wasmachine het wasprogramma aanpassen voor een optimaal reinigingsresultaat.

De vlekkenautomaat is een extra toevoeging op het standaard wasprogramma van een wasmachine. Door de beste behandeling van vlekken toe te voegen aan de opbouw van het wasprogramma, zorgt een wasmachine met een vlekkenautomaat voor doeltreffende vlekverwijdering. Dit kan handig zijn, want elk type vlek vraagt om een andere benadering om verwijderd te kunnen worden. Zo moet textiel met een bloedvlek juist op lage temperatuur behandeld worden om hem te verwijderen, terwijl een vetvlek juist warm moet worden gewassen.

Een wasmachine met een vlekkenautomaat laat de gebruiker kiezen welk type vlek er verwijderd moet worden (soms zijn meerdere vlekken tegelijk mogelijk). Er zijn zelfs wasmachines die vooraf nog extra advies geven over voorbehandeling van een vlek. Vervolgens wordt de programmacyclus van het gekozen wasprogramma aangepast op het ingevoerde type vlek.