Marjolijn Hulshof-van Bilderbeek

Marketing Manager at New Venture

Gepubliceerd op 06-08-2015

2015-08-06

New Venture

betekenis & definitie

New Venture is een stichting die Nederlandse start-ups begeleidt bij het ontwikkelen van hun innovatieve idee naar een waardevolle business.

New Venture is in 1998 opgericht door het Ministerie van Economische Zaken en McKinsey & Company om innovatief ondernemerschap in Nederland te stimuleren. Het traject bestaat uit het ontwikkelen van een idee, de haalbaarheidsstudie en het businessplan. Door de businessplancompetitie worden deelnemers uitgedaagd om binnen een gegeven tijd de mijlpalen te bereiken. De ondersteuning om deze punten te bereiken worden gedaan door middel van coaching, feedback door experts en verbreding van relevante kennis over ondernemerschap. New Venture verbindt uiteindelijk de deelnemers aan een netwerk van investeerders, oud-ondernemers, mede-ondernemers, launching customers en pers. De meest innovatieve start-ups worden beloond met verschillende geldprijzen.

Voor het maken van het businessplan wordt het boek Starting Up van McKinsey & Company als leidraad gebruikt. Dit boek is speciaal voor New Venture ontwikkeld en wordt inmiddels door meerdere opleidingsinstituten gehanteerd.

Sinds de oprichting in 1998 zijn er vanuit de deelnemende teams al meer dan 2.000 bedrijven gestart en meer dan 21.000 banen gecreëerd. Enkele voorbeelden van succesvolle alumni zijn Ampelmann, Senz, Snappcar en Parcel International.