Lesbotaal Lexicon (1991)

Lesbiaans : lexicon van de lesbotaal (1991). Geschreven door Kunst, Hanneke, en Xandra Schutte.

Gepubliceerd op 02-05-2019

Hetero

betekenis & definitie

Hetero - 1) overexposure van heterosfeer of heteronorm, of van de aanwezigheid van hetero’s. Val maar eens in slaap in je smalle bedje met allemaal heterovrouwen om je heen die heterogesprekken voeren op de heterogang met hun heterokennissen.

Een flesje bier helpt dan uitstekend, vooral twee of drie. (Dorcas, 1990). 2) seksueel gericht op het andere geslacht. Wat dat betreft, heb ik een gezondere verhouding gekregen met mannen dan in de tijd dat ik hetero was. (Van Mourik, 1988). Het is heel prettig dat de vertrouwdheid die ik met mijn zusjes heb niet in de war wordt geschopt, doordat ze plotseling hetero zijn of zoiets idioots. (Homologie, 1991 nr.i). Ook in heeteerooheerenweereld.

Ik ben heus wel doordrongen van de noodzaak je als pot te profileren in deze heeteerooheerenweereld, maar ik vind dat we de luxe van het marginale bestaan niet uit handen moeten geven. (Lover, 1982). Ook heterofiel (In een mannenlijf zou ik verworden tot een afschrikwekkende macho, want ik aanbid het verschijnsel vrouw met heterofiele vasthoudendheid. (Astrid Roemer in De Groene Amsterdammer, 25-6-86)) en heteroseksueel. Zie ook heteronorm.