Redactie Ensie

Leasebegrippen omschreven

Gepubliceerd op 06-09-2016

2016-09-06

VIP-lease

betekenis & definitie

VIP-lease is een vorm van lease waarbij men de mogelijkheid heeft om zeer exclusieve auto’s te leasen voor een vooraf afgesproken periode. VIP- lease is hierdoor over het algemeen een stuk duurder dan andere soorten lease.

VIP-lease is een vorm van leasen waarbij men als klant een zeer exclusieve, en daardoor vaak kostbare, auto kan leasen. Voor personen die een auto willen leasen, maar zich wat meer kunnen veroorloven, is VIP-lease een manier om in de auto van zijn of haar dromen te rijden. VIP-lease kan op verschillende manieren worden ingevuld, naar gelang de wensen van de klant en kan over het algemeen voor kortere of langere periodes worden afgesloten.

Bij VIP-lease staan de specifieke wensen van de klant centraal. Hierdoor is het mogelijk om bij VIP-lease te kiezen voor zowel een full operational lease als een netto operational lease. Bij een full operational lease worden alle kosten voor eventuele aanvullende diensten bij het maandelijkse leasetarief opgeteld. Bij een netto operational lease dient men als klant sommige van deze kosten zelf te betalen. Hierdoor heeft men echter wel meer vrijheid over het gebruik van de auto en eventuele koop na de afloop van het leasecontract.