Shortlease betekenis & definitie

Shortlease is een vorm van leasen waarbij een overeenkomst wordt gesloten met de voordelen van een operational lease contract alsmede de voordelen van een huurcontract. Hierdoor heeft men bij shortlease toegang tot de mobiliteit van een auto, maar kan men tevens het contract op zeer korte termijn opzeggen.

Shortlease kan worden gezien als een combinatie van een lease- en een huurcontract. Met shortlease kan men zowel flexibel een auto leasen als het contract van de shortlease opzeggen. Hierdoor is shortlease ideaal voor diegenen die voor een korte periode een auto willen leasen.

Vaak is de shortlease een kortere variant van de full operational lease. Dit houdt in dat men, wanneer men een shortlease overeen komt, men niet behoeft te betalen voor eventuele aanvullende diensten. All mogelijke bijkomende kosten, hierbij kan worden gedacht aan onderhoud, eventuele reparaties en verzekeringen, zijn veelal bij het maandelijkse leasetarief inbegrepen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld netto operational lease, waarbij men als klant wel zelf eventuele extra kosten moet betalen.

Hoewel shortlease in veel gevallen een vorm van full operational lease is, is in sommige gevallen de shortlease met netto operational lease ook een optie. Hierbij zijn niet alle aanvullende diensten bij het maandelijkse rentetarief inbegrepen. Dit is afhankelijk van de wensen van de lessee.