Redactie Ensie

Leasebegrippen omschreven

Gepubliceerd op 06-09-2016

2016-09-06

Full service lease

betekenis & definitie

Full service lease is een vorm van leasing waarbij men voor een vooraf vastgelegde periode en een vooraf bepaald aantal kilometers beschikking krijgt over een lease auto. Bij full service lease zijn aanvullende kosten, zoals belastingen, verzekeringen en eventuele kosten voor reparaties, bij het maandelijkse leasetarief inbegrepen.

Full service lease is een van de meest populaire vormen van leasing in Nederland, voornamelijk vanwege de eenvoud. Men behoeft als klant namelijk niet alle kosten die aan het hebben van een auto zijn verbonden te denken. Dit zijn bijvoorbeeld administratiekosten, maar ook verzekeringen en belastingen. Het is gebruikelijk dat men een full service lease afspreekt voor een langere tijd, veelal wordt deze vorm van leasing aangeboden voor 12 tot 60 maanden. Full service lease wordt in de praktijk ook wel full operational lease genoemd.

Over het algemeen wordt er een onderscheid gemaakt tussen full service lease en netto service lease of netto operational lease. Waarbij alle aanvullende kosten bij full service lease bij het maandelijkse leasetarief zijn inbegrepen, dient men bij netto service lease deze kosten zelf te betalen.