Redactie Ensie

Leasebegrippen omschreven

Gepubliceerd op 06-09-2016

2016-09-06

Full operational lease

betekenis & definitie

Full operational lease is een vorm van leasen waarbij men als klant zelf niks behoeft te regelen. Een full operational lease is als het ware all inclusive, men is hierdoor verzekerd dat men altijd mobiel is. Full operational lease is in Nederland de meest voorkomende vorm van zakelijk leasen.

Bij full operational lease zijn alle eventuele bijkomende kosten van het beheer en onderhoud van een auto inbegrepen in de maandelijks prijs die men betaald aan lease. Als klant behoeft men bij full operational lease dan ook geen extra betalingen te doen, alle mogelijk kosten zijn bij de maandelijkse leaseprijs inbegrepen. Hieronder vallen niet alleen de eventuele kosten voor reparaties en het onderhoud, maar ook verzekeringen en belastingen. Het is hiermee de meest omvattende vorm van leasen.

Full operational lease is meest voorkomende vorm van zakelijk leasen. Het grote voordeel van full operational lease zit hem voor veel personen in de eenvoud van de uitvoering. Full operational lease verschilt hiermee van andere vormen van leasen, zoals netto operational lease, waarbij de kosten voor aanvullende diensten wel door de klant zelf moeten worden betaald.

Full operational lease is met name voor ondernemingen interessant. Bij full operational lease komt de lease auto namelijk niet bij de activa op de balans. Een lease auto legt hierdoor geen beslag op de mate van liquiditeit van de onderneming.