Redactie Ensie

Leasebegrippen omschreven

Gepubliceerd op 06-09-2016

2016-09-06

Clublease

betekenis & definitie

Clublease is een vorm van lease waarbij een sportsponsor een aanbieding doet aan een sporter om in een geleasede auto met een opdruk van het betreffende merk te rijden. Clublease is hiermee een voordelige samenwerking tussen sportsponsor, sporter en vereniging.

Clublease is een relatief nieuwe vorm van leasen waarbij een sporter voorzien wordt van een leaseauto door een sportsponsor. Doordat deze leaseauto is voorzien van een logo van de sponsor, levert de sporter door in deze auto te rijden een bijdrage aan de naamsbekendheid van de sponsor. Clublease stelt een sportsponsor dus in staat om het bedrijfslogo op de auto van een (bekende) sporter te plaatsen.

Clublease heeft diverse voordelen, voor zowel sportsponsor als de sporter zelf. Voor de sponsor zorgt clublease voor een verhoogde exposure en meer naamsbekendheid. Daarnaast worden sporters als vertegenwoordigers of ambassadeurs van de betreffende sponsor gezien. Deze voordelen gelden tevens ook voor bijvoorbeeld verenigingen of clubs. Voor de sporter geldt dat deze beschikking heeft over een nieuwe, zelf te kiezen leaseauto, veel kan besparen op zijn of haar benzinekosten en wegenbelasting, en tevens als vertegenwoordiger of ambassadeur van de betreffende sponsor kan worden gezien.

Hoe de clublease precies wordt ingevuld, is afhankelijk van de specifieke wensen van de sponsor of vereniging en de sporter zelf. Het is gebruikelijk dat men gebruik maakt van full operational lease, waarin alle aanvullende diensten en bijkomende kosten in het maandelijkse leasetarief zijn inbegrepen. Het alternatief is veelal netto operational lease, waarbij de kosten door de sponsor of sporter zelf worden betaald.