Redactie Ensie

Leasebegrippen omschreven

Gepubliceerd op 06-09-2016

2016-09-06

Cascoschade

betekenis & definitie

Cascoschade is schade aan een voertuig zoals een auto. Cascoschade kan door allerlei mogelijke gebeurtenissen worden aangericht, het wordt dan ook vooral gebruikt als overkoepelende term voor autoschade.

Wanneer men in het bezit is van een auto, kan het zijn dat men hier vroeg of laat schade aan heeft. Alle schade aan het voertuig zelf wordt cascoschade genoemd. Schade als gevolg door een botsing, zowel met een ander voertuig als een levenloos object valt dus onder cascoschade. Ook schade als gevolg van extreem weer of natuurlijke verschijnselen, zoals bliksem of een overstroming, wordt gezien als cascoschade.

Afhankelijk van het type leasecontract is men zelf of de leasemaatschappij verantwoordelijk voor het vergoeden van de cascoschade. Veel cascoschade wordt gedekt door een WA-verzekering. In geval men een full operational lease heeft, zitten de kosten van de verzekeringen bij het maandelijkse leasetarief inbegrepen. Indien men een netto operational lease heeft, dient men deze verzekering zelf te bekostigen. Op welke manier de cascoschade wordt verholpen, is dus afhankelijk van het type leasecontract dat men heeft afgesloten.