Redactie Ensie

Leasebegrippen omschreven

Gepubliceerd op 06-09-2016

2016-09-06

Brandstofpas

betekenis & definitie

Een brandstofpas of tankpas is een betaalmiddel die een werknemer kan gebruiken om te tanken op kosten van de werkgever. Een brandstofpas is gemakkelijk in gebruik en zorgt ervoor dat een werkgever gemakkelijk zijn of haar administratie op orde heeft.

Als werknemer kan het veel voorkomen dat men in een auto of bestelauto rijdt op kosten van de werkgever. Hiervoor dient men uiteraard ook brandstof te tanken. Aangezien de kosten van deze brandstof van de belasting kunnen worden afgetrokken, is het belangrijk dat de werknemer het bonnetje, of een ander bewijs van afname, bewaart, zodat dit kan worden gebruikt als bewijs voor de belasting. Hierdoor is het voor werkgever wel van belang dat deze zijn of haar administratie goed bij houdt. Met een brandstofpas of tankpas is het niet meer nodig om al deze bewijzen te bewaren. Met behulp van de brandstofpas worden alle bedragen aan brandstof die men tankt bijgehouden, zodat deze later kunnen worden opgegeven bij de belastingdienst.

Niet alle tankstations of aanbieders van brandstof maken gebruik van een brandstofpas. Het is daarom als werkgever altijd van belang om goed na te gaan bij welk tankstation men een brandstofpas wilt aanschaffen. Als werknemers is het van belang dat men vervolgens altijd tankt bij het betreffende tankstation.