Redactie Ensie

Leasebegrippen omschreven

Gepubliceerd op 06-09-2016

2016-09-06

Brandstofcontracten

betekenis & definitie

Een brandstofcontract is een overeenkomst tussen een onderneming of leasemaatschappij en een leverancier van brandstof, waarbij wordt afgesproken dat met een bepaalde auto alleen bij bepaalde tankstations wordt getankt.

Bij sommige leasecontracten zit een zogenaamd brandstofcontract verbonden. Dit houdt in dat men, als bestuurder van de betreffende auto, alleen bij tankstations kan tanken die in het brandstofcontract zijn opgenomen. Vaak zijn voorwaarden wat betreft de facturering, het beheer en de administratie van het gebruik en de levering van de brandstof vastgelegd. Bij een brandstofcontract betaalt men een maandelijks voorschot voor de kosten van de brandstof welke later wordt verrekend of er wordt een berekening gemaakt op basis van de werkelijke kosten.

Bij een brandstofcontract voor een lease auto is het gebruikelijk dat men ook een brandstofpas ontvangt. Met deze brandstofpas betaalt men de brandstof, deze kosten worden op een later tijdstip verrekent met de leasemaatschappij of met de werkgever.