Klankschaal ABC

Geert Verbeke (2000)

444 Onderwerpen

7.453 Bezoekers

Dit lexicon wil een freewheelen zijn langs de existentiële en spirituele bakens van klankschalen: kennis, visies, overtuigingen en filosofische benaderingen van een klankschaalexpert, die Geert Verbeke ongetwijfeld is, worden bloemrijk en met zeer veel woordkunst belicht en toegelicht.

Het boek leest ondanks de opsommingsopbouw, verrassend prettig. Soms grappig en leuk, soms scherp en venijnig, maar altijd vanuit een schromeloze eerlijkheid laat Geert het verwoorden van zijn klankschaalervaringen de vrije loop. Heerlijk eigenzinnig zelfs, als een witte wolf, geeft hij no-nonsense commentaar. Daar ben ik blij om! Dat is Geert: véél inhoud, gedurfd en scherpzinnig verwoordend, maar toch met een bescheiden houding. Eén ding is zeker: Geert kent zijn klankschalen. Hun geschiedenis, herkomst en kracht die er van uitgaan, zijn hem niet vreemd. Hij laat ons daarvan, via dit prachtig boek, op een boeiende manier meegenieten.

Klankschalen blijven uitnodigen tot een persoonlijke zoektocht. Hun bijzondere klank doet de snaar van je diepste ik trillen en zet je spirituele en emotionele energie in beweging. Hoe dat neuro- en psycho-fysiologisch in elkaar zit, is eveneens een domein dat Geert boeit en verkent.

Klankschalenzang heeft een bijzondere energie, die je kan raken, voelen en helen. De confrontatie aangaan zet je op weg naar meer persoonlijke groei, harmonie en innerlijke rust. Liefde en respect zijn dan geen boodschappen meer, maar essentiële attitudes en bewuste keuzes.

Laat de vibratie van een klankschaal je genietend meeslepen doorheen je eigen natuur. Ontdek en ervaar de polariteit in je tegenstellingen; yin èn yang, water èn vuur, koud en warm... zitten in elk van ons!

Toon meer

Definities en betekenissen van Klankschaal ABC