Joël Massop

Student Small Business en Retail Management

Gepubliceerd op 04-12-2016

2016-12-04

Will Grigg

betekenis & definitie

Will Grigg is een Noord-Iers betaald voetballer die vanaf 2015 uit komt voor het Engelse Wigan Atlethic. Grigg werd vooral bekend tijdens het Europees Kampioenschap van 2016 in Frankrijk. Ondanks dat hij geen minuut speelde voor Noord-Ierland wordt Grigg door veel mensen als hét symbool van dit Europees Kampioenschap gezien.

Will Grigg begon zijn professionele voetballoopbaan bij Walsall FC waar hij vijf seizoenen speelde. Na periodes bij Brentford en MK Dons tekende Grigg in 2015 een contract bij Wigan Atlethic, dat toen in de League One actief was. In zijn eerste seizoen maakte de spits 25 doelpunten waarmee hij een groot aandeel had in de promotie naar de Championship, de op één na hoogste Engelse voetbalafdeling.

Zijn goede prestaties bleven niet onopgemerkt bij de supporters van Wigan. In mei 2016 plaatste een Wigan-supporter een video online met de titel "Will Grigg's of fire". In deze video zingt de supporter twee nummers met Will Grigg in de hoofdrol. Vooral het tweede nummer, op de melodie van "Freed from desire", werd een enorme hit.

Mede dankzij zijn sterke optreden dat seizoen kreeg Grigg van bondscoach Martin O'Neil een plaatsje in de selectie van Noord-Ierland, dat in de zomer van 2016 voor het eerst meedeed aan een Europees Kampioenschap. Zonder ook maar een seconde gespeeld te hebben viel tijdens het toernooi geen enkele naam zoveel als die van Will Grigg. De Noord-Ierse supporters scandeerden massaal de naam van hun held op de Franse pleinen, straten en in de stadions.

De Noord-Ierse supporters creëerde hiermee veel goodwill binnen de voetbalwereld. Al snel namen ook supporters uit andere landen het nummer over. Een Engels DJ-duo maakte bracht zelfs een single uit naar aanleiding van de video van de Wigan-supporter. "Will Grigg's on fire" was nu ook in veel Europese uitgaansgelegenheden te horen.