Jelle Schuitemaker

Marketeer bij Dimenco ~ Glasses-free 3D

Gepubliceerd op 12-07-2016

2016-07-12

Kickback fee

betekenis & definitie

De Kickback fee is een bonus die een persoon of bedrijf ontvangt als er een klant wordt aangedragen aan een andere persoon of bedrijf. De kickback fee is dus als het ware een een financiële beloning voor het werven van klanten door een 3e partij.

Binnen de samenleving komen deze 'fees' in veel verschillende branches voor. Het meest bekende voorbeeld hiervan is de recruitment branche, waar het bijna gebruikelijk is dat voor het aandragen van klanten een fee wordt betaald.
Er zit ook een negatieve kant aan deze kickback fees, de kickback fee zorgt er namelijk voor dat een adviseur niet altijd het beste advies geeft, voor bijvoorbeeld een reclamebureau, maar het advies dat hem het meeste kickback fee oplevert.
De positieve kant van kickback fees is dat er verdient kan worden aan netwerken en goede contacten en dat de potentiële klant sneller bij het voor hem juiste faciliterende bedrijf kan komen.

De kickback fee kan voor veel bedrijven een oplossing zijn om aan nieuwe klanten te komen, de juiste toepassing hiervan moet wel eerst gevonden worden. Bedenk wie jou, op welke manier kan helpen aan klanten en start vandaag nog met de kickback fee

Bronvermelding