Martin Bannink

Auteur internet.taal (1995)

Gepubliceerd op 11-05-2017

2017-05-11

Spewer

betekenis & definitie

In de regel op Usenet iemand die 'spuugt': datgene wat hen 's nachts wakker houdt, zou de hele wereld wakker moeten houden. De videorecorder heeft het bijvoorbeeld begeven, terwijl er nog garantie op zat, maar de fabrikant houdt vol dat de persoon in kwestie er zelf verantwoordelijk is, vanwege onoor-deelkundig gebruik van het apparaat.

Ongehoord! Schandalig! De hele wereld moet weten dat die fabrikant een oplichter is. De 'spewer' maakt het bericht en stuurt het naar alle denkbare nieuwsgroepen op Usenet, in de hoop dat miljoenen het lezen en niet meer bij die fabrikant zal kopen. De harde kern onder de 'spewers' doet dit niet één keer, maar het liefst elke dag opnieuw. Anderen worden er gek van; de 'spewer' wordt meestal ge-'K-lined' (in een 'kill file' gestopt).

Een griezelig subgroepje onder de 'spewers' zijn de 'holocaust revisionists': zij bestoken alle nieuwsgroepen over geschiedenis met berichten dat de holocaust in de Tweede Wereldoorlog nooit heeft plaatsgevonden. Snel in een 'kill file', die mensen. Bah!