Martin Bannink

Auteur internet.taal (1995)

Gepubliceerd op 11-05-2017

2017-05-11

Hot spot

betekenis & definitie

Een 'site' op Internet die bijzonder populair is, zoals de computer van de Amerikaanse president in het Witte Huis, waar je al je klachten over het beleid kwijt kunt (maar reken niet op een antwoord!).

Net zoals er in de popmuziek 'hitlijsten' worden bijgehouden en gepubliceerd, worden er op Internet 'top-25' (en andere) hitlijsten bijgehouden van meest popurlaire 'sites'.

Deze lijsten veranderen met de week. Een 'site' waar je brieven aan de Rolling Stones kwijt kunt is ineens immens populair, maar kan een paar weken later weer in de vergetelheid verdwenen zijn (vermoedelijk omdat de brieven niet beantwoord worden). 'Hot spots' die bijna nooit uit de lijsten verdwijnen, zijn 'sites' waar seks een belangrijke rol speelt, of waar mooie multimediatoepassingen afbeeldingen en combinaties daarvan). De 'computer underground' is misschien wel veel populairder dan wat dan ook, maar deze 'sites' komen vrijwel nooit op Internet-hitlijsten voor (net zoals dat met underground popmuziek niet of nauwelijks gebeurt).