Martin Bannink

Auteur internet.taal (1995)

Gepubliceerd op 11-05-2017

2017-05-11

Home page

betekenis & definitie

Iedereen in het bezit van een computer, een modem en voldoende geld voor de elektriciteitsnota om de computer permanent aan te laten staan, kan een pagina in HTML maken, die door iedereen op Internet benaderbaar is. Op deze pagina (of verschillende pagina's) kun je je hartekreten kwijt, maar het wordt meestal gebruikt om de Internet-gebruiker gericht naar informatie te laten zoeken (via hypertext-links).

Iemand verzamelt bijvoorbeeld alle informatiebronnen op Internet over Amerikaans voetbal en geeft op zijn 'home page' via hypertext toegang tot alle gevonden informatiebronnen. Dat werkt snel, omdat je zelf niet hoeft te zoeken of te verzamelen.

Nieuwe 'home pages' verschijnen dagelijks op Internet; het totale aantal is zelfs bij benadering niet te schatten. 99% van de 'home pages' zijn gemaakt door zolderkamerhobbyisten, die hun eigen populairste 'sites' makkelijk op een rijtje hebben.

Om gericht op een onderwerp het net af te speuren, is het onbruikbaar. Juist omdat de meeste 'home pages' reflecties zijn van persoonlijke voorkeuren, is het aardig om er over rond te 'surfen': je zult verbaasd zijn wat mensen allemaal niet bedenken! (Zie ook 'useless pages .)

Een enkeling spreekt niet van 'home pages' maar van 'Webpages'.