Witte en roséwijnen. Anjou, Frankrijk
De Aubance is een traag riviertje dat langzaam naar het noorden stroomt om ongeveer 50 km ten zuiden van Saumur uit te monden in de Loire. Het stroomt door een zacht glooiend landschap. De op de hellingen gekweekte druiven zijn kwalitatief iets minder dan die van de Coteaux de la Loire en de Coteaux du Layon. De witte Coteaux de l’Aubance zijn in het algemeen zoet, soms halfzoet, en behoren tot de categorie Anjouwijnen die men meestal in het buitenland ziet. Tussen de rosé uit de Coteaux de k’Aubance en die uit de Anjou is geen merkbaar verschil te ontdekken. Voor de witte wijnen is alleen de Chenin blanc toegestaan - de zoete wijnen worden gemaakt van druiven die pas zijn geplukt na aantasting door de → edele rotting - en voor de rosé in hoofdzaak de Cabernet franc. Met inbegrip van de rode wijnen en de rosé bereikt de gemiddelde jaarproduktie een totaal van ongeveer 2700 hl. → ANJOU