biefstuk van kalfsvlees.
stuk vlees dat wordt gesneden uit het magere en malse spierweefsel van een kalf, normaal ter grootte van een eenmansportie en in de vorm van een platte lap die als gerecht wordt gebakken; biefstuk van kalfsvlees.
Voorbeelden:
Bestrooi de kalfsbiefstukken met peper en bak ze in de boter 5 minuten aan elke kant. Bestrooi ze met zout en leg ze op een voorverwarmde schotel.
http://www.kookjij.nl/recept-kalfsbiefstuk-met-spies
Dep de kalfsbiefstukken droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper. Verwarm de grill voor. Verhit de boter in een koekenpan. Bak de biefstukken aan beide kanten ca. 3 minuten en haal ze uit de pan.
http://www.smulweb.nl/recepten/1367384/Kalfsbiefstuk-met-zalm-en-mozzarella
Plaats de spinazie en de in plakjes gesneden mozzarella op de helft van de kalfsbiefstuk en vouw de biefstuk dubbel. Druk de randen goed vast. Wrijf de biefstuk daarna in met een beetje olijfolie en strooi er zout en peper overheen.
http://www.kookclubmoos.nl/hoofdgerecht/172-kalfsbiefstuk-met-spinazie-en-mozzarella