product van aardappelen.
product waarin aardappel de belangrijkste grondstof is; product dat van aardappelen is gemaakt.
Voorbeelden:
Meest voorkomende aardappelproducten in de cafetaria zijn naast de normale frites, Ras frites, Vlaamse frites, aardappelschijfjes en aardappelkroketten.
http://www.zibb.nl/horeca/dossier.asp?portal=2=0=781=4=345344
Voorgebakken frites, en andere aardappelproducten, moeten bij 175 graden Celsius worden gebruind om vorming van kankerverwekkend acrylamide tegen te gaan.
http://www.mngm.nl/voedselveiligheid_map/patat.pdf, 2004
Zelfsnijders bieden meestal geen ander aardappelproduct aan, diepvriesfrites gebruikers juist wel.
http://www.zibb.nl/horeca/dossier.asp?portal=2=0=781=4=345344
Nochtans telt de regio een reeks ondernemingen met ook internationaal befaamde producten zoals de vleeswaren van Detry, de confituren van Materne of de aardappelproducten van Lutosa.
http://www.obcebdbh.be/export/centre-information/publications/revues-ce/2001_nl/bh19/anuga2001_nl.html, 2001