Hubrecht Duijker

Bordeaux: wijnatlas en encyclopedie (1997)

Gepubliceerd op 06-04-2017

2017-04-06

Château Tertre Roteboeuf

betekenis & definitie

Het potentieel van deze op het zuiden liggende, hellende, klei- en kalkhoudende wijngaard werd voor het eerst begrepen door François Mitjavile, eigenaar sinds het eind van de jaren '70, want hij maakte optimaal gebruik van de natuurlijke factoren, het terroir, door de druiven in bijna overrijpe staat te plukken en ze vervolgens een gisting en weking te geven - vanaf 1985 gevolgd door een anderhalf jaar durende opvoeding in nieuwe vaten. Deze werkwijze heeft geresulteerd in bijkans overdonderende, flamboyante wijnen die behoren tot de allerbeste van heel Saint-Emilion. Ze bieden een massieve kleur, veel energie, gebrand hout, dikke lagen fruit, aardse aroma's, zwoele tannines - en dat alles op heel geconcentreerde wijze.

eig. François en Emilie Mitjavile opp. 5,7 ha prod. 2.300 druiven B MER 80% CF 20% ov. wijndomein(en) Château Roc de Cambes (Côtes de Bourg)