Hubrecht Duijker

Bordeaux: wijnatlas en encyclopedie (1997)

Gepubliceerd op 19-04-2017

2017-04-19

Château Melin

betekenis & definitie

In het begin van de 20e eeuw verwierf de familie Modet delen van de domeinen Constantin en Melin. Door erfdelingen werden deze later van elkaar gescheiden.

In 1979 kwamen ze weer samen in handen van Claude Monet. Château Melin is een Premières Cötes de Bordeaux van kaliber: krachtig, met goede tannines, flink fruit, licht hout, aangename sappigheid, evenwicht. De hier gemaakte Clairet is ook erg lekker, en onder de naam Cuvée Osmose Sec brengt Château Melin een in vaten vergiste en gerijpte witte Bordeaux uit. De wijn van Château Constantin wordt ook gemaakt in de kelders van Château Melin. Hij lijkt op die van Melin, zij het dat hij geen houtrijping kreeg. Château Constantin is een soepele rode Premières Cötes de Bordeaux, smaakrijk, rond en voorzien van prettig wat fruit.

eig. Claude Modet opp. 32 ha prod. 15.000, wit 2.800 druiven B MER 70% CS 30% druiven W SEM 50% SAUV B 50% 2e wijn Château Constantin; Château Melin Cadet Courreau (AC Bordeaux rouge) overige wijn Bordeaux blanc, Bordeaux Clairet