Hubrecht Duijker

Bordeaux: wijnatlas en encyclopedie (1997)

Gepubliceerd op 19-04-2017

2017-04-19

Château Marac

betekenis & definitie

De Bordeaux Supérieur wordt hier bewust gevinifieerd en opgevoed in roestvrij-stalen tanks 'voor de best mogelijke expressie van het terroir en de druiven’. Inderdaad is het meestal een aromatische wijn met rijp fruit en krachtige, goede tannines. Exotische vruchten (sauvignon blanc) bepalen gewoonlijk geur en smaak van de witte Bordeaux, terwijl knisperend, fris fruit kenmerkend is voor de rosé.

AC Bordeaux, Bordeaux Supérieur eig. Alain Bonville opp. 18,5 ha prod. 9.700, wit 1.400 druiven B MER 60% CF 25% cs 15% druiven W SAUV B 60% SEM 40% 2e wijn Château Larode-Bonvil (AC Bordeaux) overige wijn Bordeaux rosé ov. wijndomein(en) Château Les Bardes (Montagne-St- Emiiion); Château Flaut-Saint-Georges (St-Georges-St- Emilion); Château Peyroutas (St-Emilion)