Château de Rayne-Vigneau betekenis & definitie

De roem van Rayne-Vigneau - destijds Vigneau- Pontac geheten - werd gevestigd in 1867, toen de wijn de grote prijs won op de wereldtentoonstelling in Parijs. Die glorie verging in de loop van deze eeuw, maar sinds 1986 is de wijnkwaliteit geleidelijk teruggekeerd.

Het vrij hoge percentage sauvignon draagt ertoe bij dat deze Sauternes wat beperkt is in zijn rijkdom, maar wel fris tropisch en citrusfruit bezit plus florale tonen en soms een hint van munt. Ook de aanwezigheid van hout is niet te missen: de helft van de vaten waarin de wijn 18 maanden te rusten ligt is nieuw. De omvangrijke wijngaard strekt zich uit over de flanken van een indrukwekkende heuvel met daarop het - onbewoonde - chateau en zijn park.

eig. SC du Château de Rayne Vigneau (Mestrezat) opp. 79 ha prod. wit 20.000 druiven W SEM 75% SAUV B 23% MUSC 2% 2e wijn Clos 1'AbeilIey overige wijn Le Sec de Rayne Vigneau (AC Bordeaux blanc), Gemme de Rayne Vigneau (AC Bordeaux blanc) ov. wijndomein(en) Château Tourteau Chollet (Gravesj, Château Marsac Seguineau (Margauxj, Château Lamothe Bergeron (Haut-Médocj, Château Blaignan (Médocj, Château GranChâteau Lamothe Bergeron (Haut-Médocj, Château Blaignan (Médocj, Château Grand-Puy Ducasse (Pauillac)

Gepubliceerd op 07-04-2017