Château De Malle betekenis & definitie

Dit kasteel met zijn peperbustorens werd in de 17e eeuw gebouwd door Jacques de Malle. Het is het enige historische monument van de Sauternes.

Het staat open voor bezoekers, die er kunnen genieten van antiek meubilair en talrijke kunstvoorwerpen, waaronder Europa's grootste collectie van silhouetten.

Dit zijn levensgrote, uit hout gesneden figuren, die in de 18e eeuw gebruikt werden voor theatervoorstellingen en als haardschermen. De wijn van De Malle is zelden echt weelderig of luisterrijk, maar wel heel bekoorlijk, met elementen van zuidvruchten, amandelen en elegant hout. In grote jaren - als in 1988 en 1990 - krijgt deze Sauternes meer materie en dimensie. Het domein brengt ook diverse andere wijnen voort; een der geslaagdste is de rode Graves, gedoopt Château de Cardaillan.

eig. Comtesse de Bournazel opp. 50 ha prod. 9.000, wit 5.200 druiven B cs 60% MER 40% druiven IV SEM 75% SAUV B 25% 2e wijn Château de Sainte-Hélène, overige wijn Château Tours de Malle (AC Graves), Chevalier de Malle (AC Bordeaux blanc), Château de Cardalllan (AC Graves) M de Malle (AC Graves blanc)

Gepubliceerd op 07-04-2017