Château Dauzac betekenis & definitie

Familieproblemen tussen de toenmalige eigenaars waren er de oorzaak van dat Château Dauzac in de jaren '70 wegzonk in vergetelheid. Het tij keerde echter met de komst van Félix Chatellier in 1978.

Als nieuwe bezitter bouwde deze een moderne cuvier, alsmede een van luchtbevochtigers voorziene vatenkelder. Voorts werd de wijngaard vergroot. In 1989 ging het domein over in handen van de MAIF (verzekeringsmaatschappij) en twee banken. Deze zetten de investeringen voort en stelden net voor de oogst van 1992 André Lurton aan als directeur. De op zich al tevredenstellende wijnkwaliteit - elegant-ferme smaak, evenwichtig, redelijk complex - werd daardoor opnieuw omhoog gedreven, vooral vanaf 1993. Dauzacs wijn heeft tegenwoordig een gemiddelde structuur en een zacht-fruitige smaak, stijlvol voorzien van fruit en gebrand hout (helft nieuwe vaten), terwijl de onderbouw bestaat uit goede tannines, het ene jaar wat steviger dan het andere.

eig. MAIF opp. 45 ha prod. 22.700 druiven B cs 58% MER 37% CF 5% 2e wijn Labastide Dauzac overige wijn Château Labarde (AC Haut-Médoc)

Gepubliceerd op 30-03-2017