Château Carbonnieux betekenis & definitie

De origine van dit wijngoed gaat terug tot de 12e eeuw. In 1741 kwam het domein in handen van benedictijner monniken, die de witte wijn naar het Turkse hof in Constantinopel ver¬scheepten als 'Eau Minerale de Carbonnieux en Guienne'. De uit Algerije geremigreerde familie Perrin kocht het compleet verwaarloosde domein in 1956 en bracht dit opnieuw tot bloei.

De wijngaard is de grootste van Pessac- Léognan. Naast het rond een sfeerrijke binnen¬plaats gelegen kasteel verrees een modern keldercomplex. Witte Carbonnieux werd vergist in ten dele nieuwe vaten en bezit gewoonlijk een stijlvolle, evenwichtige smaak die impres¬sies geeft van mineralig fruit (citrus, appel), florale tonen en een mooie ondertoon van toastachtig hout. De rode wordt vaak geken¬merkt door een ferme élégance, kruidig hout, besachtig fruit en een toegankelijk karakter, zonder een echt grote concentratie.

eig. SC des Grandes Graves / Familie Perrin opp. 90 ha prod. 22.000, wit 22.000 druiven B cs 60% MER 30% CF 7% MAL 2% PV 1% druiven W SAUV B 60% SEM 38% MUSC 2% 2e wijn Château La Tour Léognan ov. wijndomein(en) Château Flaut-Vigneau (Pessac-Léognan); Château le Sartre (Pessac-Léognan); Château Le Pape (Pessac-Léognan)

Gepubliceerd op 07-04-2017