Château Brown betekenis & definitie

Na de overname door Bernard Barthe, in 1994, werd Château Brown ingrijpend gerenoveerd. Ook verrees er een nieuwe vatenkelder. Deze investeringen zijn de kwaliteit van de wijn ten goede gekomen.

De rode is wat minder rechtlijnig dan vroeger en biedt charmante nuances van confiture, koffie, karamel en leer, in samenhang met hout en vanille. Na een jaar of vijf is hij meestal perfect op dronk. De witte wijn wordt sinds 1994 in nieuwe fusten vergist en heeft dikwijls een lycheeachtige fruitigheid plus een floraal bouquet. De naam Brown komt van de Engelse wijnhandelaar lohn-Lewis Brown die in de 19e eeuw ook eigenaar werd van Château Cantenac-Brown (Margaux).

eig. Bernard Barthe opp. 25 ha prod. 9.500, wit 1.500 druiven B CF 60% MER 40% druiven W SEM 45% SAUV B 45% MUSC 10% 2e wijn Le Colombier de Château Brown

Gepubliceerd op 07-04-2017