Château Branaire betekenis & definitie

De wijn is een verleidelijke, zeer kenmerkende Saint-Julien met doorgaans een mooi evenwicht tussen fruit, hout en beheerste tannines. In rijpe vorm krijgt zijn bouquet naast fruitige ook florale elementen, en de elegante smaak een zijdeachtige zachtheid.

Het château ligt recht tegenover dat van Beychevelle en ontleent zijn naam aan Jean-Baptiste Braneyre, de eerste eigenaar. Net als Ducru-Beaucaillou werd ook Branaire in 1680 van Beychevelle afgescheiden. Een familie onder leiding van voormalig bankier Patrick Maroteaux kocht Château Branaire in 1988 en heeft daarna tientallen miljoenen francs geïnvesteerd in o.a. de wijngaard, een hypermoderne, magnifieke cuvier, een opmerkelijke chai (van de vaten daar wordt minstens 35% jaarlijks vernieuwd) en in een totale renovatie van het château.

eig. Patrick Maroteaux opp. 52 ha prod. 27.000 druiven B cs 70% MER 22% CF 5% PV 3% 2e wijn Château Duluc ov. wijndomein(en) Château La Rosé de France (Haut-Médoc)

Gepubliceerd op 30-03-2017