Château Angélus betekenis & definitie

In 1909 vestigde Maurice de Boüard de Laforest zich in Saint-Emilion, na daar het wijngoed Château Mazerat geërfd te hebben. Hieraan werden vijftien jaar later de 3 ha van de nevenliggende wijngaard Angélus toegevoegd. Zijn drie zonen besloten na de Tweede Wereldoorlog de wijn van beide akkers aan te bieden als Château Angélus.

De wijn van dit domein verkeert tegenwoordig in de allerhoogste regionen van Saint-Emilion, zoniet van heel Bordeaux. Dit is te danken aan een dynamisch kwaliteitsbeleid, dat begon in 1980 en dat ongeveer een decennium daarna culmineerde in de bouw van een ultramoderne gistingshal en een imposante vatenkelder. De wijn rijpt minstens anderhalf jaar in 70 tot 100% nieuwe vaten. Concentratie, gulheid, materie, weelderig fruit, milde tannines en kruidig, rokerig, nobel hout zijn kenmerkend voor de jaargangen vanaf 1989. Angélus is gebottelde generositeit.

eig. Familie de Boüard de Laforest opp. 26 ha prod. 10.000 druiven B MER 50% CF 45% CS 5% 2e wijn Le Carillon de l'Angélus ov. wijndomein(en) Château de Francs (Bordeaux Côtes de Francs)

Gepubliceerd op 06-04-2017