Heinz

Alles over Heinz

Gepubliceerd op 17-05-2016

2016-05-17

Henry John Heinz

betekenis & definitie

Henry John Heinz was een Amerikaans zakenman die de H.J. Heinz Company op heeft gericht. Vanaf zijn kinderjaren tot aan zijn dood was Henry John Heinz continu bezig met de handel van producten en het vergaren van naamsbekendheid.

Henry John Heinz werd geboren in 1844 in Pittsburgh, Verenigde Staten. Al in zijn kindertijd was Henry Heinz bezig met handel. Naar verluidt ging de jonge Heinz alle huizen in de buurt af om de zelf geteelde groenten van zijn ouders te verkopen. Op zijn 25e besloot Henry Heinz om de zaken wat serieuzer op te pakken. Hij begon met het verkopen van een klein scala aan producten, zoals mierikswortel, diverse kruiden en augurken. Met een kar reed hij door de straten om deze producten aan de man te brengen. Hoewel zijn eerste onderneming failliet ging, gaf Henry Heinz niet op en ging medio jaren ‘80 van de negentiende eeuw verder met het verkopen van voedselwaren, waaronder de iconische Heinz Ketchup.

Tegen het einde van de negentiende eeuw groeide het bedrijf H.J. Heinz Company in snel tempo. Men stelt dat dit onder andere werd veroorzaakt door de, volgens sommigen, visionaire blik van Henry Heinz op het gebied van marketing. Heinz verzon in 1896 de slogan ‘57 Varieties’ en hoewel Heinz op dat moment al meer dan 60 producten verkocht, zorgde de slogan voor een ongekende groei van populariteit van het merk Heinz. De slogan en het merk raakte zo met elkaar verbonden, dat de slogan honderd jaar nadat Henry Heinz er op kwam nog steeds wordt gebruikt.

In het begin van de twintigste eeuw werd Heinz geroemd om haar zeer progressieve houding ten opzichte van technologische ontwikkeling en een gezonde bereiding van voeding. Heinz was toen al wereldwijd bekend.