Golfsportwoordenboek

Golfsportwoordenboek door Jan Luitzen

Gepubliceerd op 26-07-2017

reverse overlapping grip

betekenis & definitie

(de; g.mv.)- (rechtshandige speler) manier om de stok vast te houden (vooral bij het putten) waarbij de handen aansluitend op de stok worden geplaatst en de wijsvinger van de linkerhand boven op de vingers van de rechterhand ligt; andersom voor een linkshandige speler.

• Plaats bij de reverse overlapping grip de club in de linkerhand. De knokkels van je hand of het logo van je handschoen mogen niet zichtbaar zijn. Duim recht naar beneden.

De grip ligt in de vouw van je hand, heel anders dan je bij lange slagen zou doen. Voeg nu je rechterhand toe. Leg de zijkant van je rechterhand tegen de drie vingers van je linkerhand en maak de grip af met het kussentje van je rechterduim aan de voorzijde van de grip. De linkerwijsvinger zit nu aan de buitenkant. Leg hem over de derde vinger van je rechterhand. (SAUNV)

Herkomst: Eng. reverse (omgekeerde) + overiap- ping (overlappende) + grip (greep) → putting grip, ten-finger grip, overlapping grip, cross-handed grip, interlocking grip, honkbalgrip, Vardon grip