Golfsportwoordenboek

Golfsportwoordenboek door Jan Luitzen

Gepubliceerd op 24-07-2017

eclectic

betekenis & definitie

(de) 1 (strokeplay) - spelvariant in de vorm van een wedstrijd over 18 holes, waarbij een speler na afloop van de ronde de twee beste scores op de par 3-holes kiest, de twee beste scores op de par 5-holes en de vijf beste scores op de par 4-holes 2 (strokeplay) - spelvariant waarbij een speler overeen vastgesteld aantal ronden, bv. 8 of 9, en/of een bepaalde periode, bv. een week. maand of jaar, zijn beste scores bij elke hole op een (en dezelfde) baan noteert.

• Heeft u in de eerste ronde bijvoorbeeld hole 5 (een par 4) in 6 slagen gespeeld, dan probeert u die hole in de volgende ronde(n) in 5 slagen te speten of zelfs in 4 (par). Is een bepaalde periode vastgesteld, dan mag u in die periode zoveel holes spelen als u zelf verkiest. U noteert op de eclectickaart van de tweede ronde alleen de holes die u speelt in een lager aantal slagen dan tijdens de eerste ronde. Op de derde kaart noteert u alleen de holes die u beter speelt dan tijdens de voorgaande twee, enz. Ten overvloede: er dient altijd gespeeld te worden op dezelfde (18 of 9) holes! (BASEN)

• Als handicapverrekening hij eclectic wordt afhankelijk van de spelvorm de helft of een derde van de playing handicap genomen die gold op de (laatste) dag (van de speelperiode). (SAUNV, SOEJK)

Herkomst: Eng. (vrijelijk kiezend uit).

ringerscore