Gespreksvoering - Basisvaardigheden en gespreksmodellen

Henk T. van der Molen, Mark A. Hommes & Frits Kluijtmans (1995)

84 Onderwerpen

92.085 Bezoekers

Gespreksvoering - Basisvaardigheden en gespreksmodellen is geschreven door Henk T. van der Molen, Mark A. Hommes & Frits Kluijtmans (1995).

‘Gespreksvoering - Basisvaardigheden en gespreksmodellen’ leert studenten hoe zij de effectiviteit van hun gesprekken kunnen vergroten en een hoog niveau van gespreksvaardigheid bereiken. Het boek is opgedeeld in twee delen. Het eerste deel belicht de basisvaardigheden die je bij het voeren van gesprekken moet beheersen. Achtereenvolgens passeren luistervaardigheden, regulerende vaardigheden en zendervaardigheden de revue. De theorie hierover wordt compact en overzichtelijk behandeld en is voorzien van duidelijke voorbeelden. Het tweede deel werkt het functioneel gebruik van de basisvaardigheden uit in een aantal veelvoorkomende gespreksvormen. Deze worden besproken aan de hand van een gespreksmodel. Ook komen de mogelijke valkuilen binnen een gesprek aan bod.

Henk T. van der Molen is gespecialiseerd in de psychologie. Hij is (co-)auteur van meer dan 20 boeken en vele artikelen, waarvan een groot aantal op het gebied van communicatie en gespreksvoering.

Toon meer

Definities en betekenissen van Gespreksvoering - Basisvaardigheden en gespreksmodellen